Jag älskar revben - Ribs !!

En av mina absoluta favoriter.
Det ska vara riktigt kladdigt och gott !
Fingrarna och munnen ska vara flottiga, då vet jag att jag har lyckats och att det har smakat fantastiskt bra !! He he.

Middagar som sköter sig själv är en annan favorit !

Så idag gjorde jag det bästa möjliga !
En underbar middag som sköter sig själv i ugnen.

Doften som sprids i köket och hemmet ska vi inte tala om ! Helt ljuvlig !

Så här gör jag:
Tunna revben - Ribs i ugnen.
Recept :

I hel rad tunna revben-Ribs
Rapsolja
Grillkrydda
2 vitlöks klyftor
Vitlökspulver
2 msk flytande honung
2 msk sesam olja
Sweet soya sauce
Salt
Peppar
Chili/garlic krydda eller chili krydda

Förslag på tillbehör i långpannan
Rotfrukter - efter tycke, delade i bitar
potatisar
2-3 gul lök mindre storlek
4 mörötter delade i bitar
1 mindre purjolök
1-2 paprikor - röd/gul
Brysselkål

Lägg revbenen i en plastpåse eller i en form.
Ringla över oljaorna, honung, grillkrydda, vitlökspulver, chili krydda, salt, peppar och sweet soya sauce.
Pressa/hacka över vitlöken.

Gnid in köttet så att det är kryddat och glansigt över allt.
Täck med plast om biten ligger i form, sätt in i kylen och låt gärna dra någon timme.
Givetvis går det även bra med en kortare marinad tid, dock så hinner smakerna gotta till sig om dem får stå och dra en längre stund.

Sätt ugnen på 175 grader.

Ringla rapsolja i långpannan och lägg på köttet.
Sätt in ribsen i mitten av ugnen medan du förbereder grönsaker/rotfrukter och potatisen.
Ca 30 minuter.

Skiva rotfrukter/grönsaker efter tycke

Skruvad potatis:

Det du behöver är:
Fast potatis - mängd efter behov.
Grillpinnar - mängd efter behov och dem ska ha legat i blöt en bra stund innan.
Skärbräda och en bra kniv.
Olja ( oliv/raps) - efter tycke.
Vitlökspulver
Flingsalt
Rosmarin

Trä potatisen tvärs genom på ett spett.
Ta fram skärbräda och en kniv.
Skär ett diagonalt snitt i potatisen ner till spettet.
Snurra sedan potatisen försiktigt från dig samtidigt som du skär ner till spettet.
Fortsätt så tills du är klar med hela potatisen.
Dra försiktigt ut potatisen längs spättet så att den blir längre och ser ut som en spiral.

Ringla olja, strö vitlökspulver, flingsalt och rosmarin över.
Se till så det även hamnar kryddor och olja mellan spiralerna.

Ta ut ribsen och vänd på dem.
Lägg i potatisen och grönsakerna.

Pensla ribsen lite till av sweet soya sauce, strö på lite grill krydda och ställ in i ugnen ytterligare ca 30 min. (Tills det börjar ta färg.)

Vänd slutligen spjället igen och baka klart tills potatisen och grönsakerna har tagit färg.

Om du tycker att ytan på köttet börjar se färdig ut innan potatis skruvarna är klara, täck över köttet med lite folie då.
( Jag tyckte inte det behövdes)

Ditt hem kommer dofta helt fantastiskt !!

Smaklig spis :)